Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.
1/2
Santoku är en japansk knivmodell som liknar en klassisk kockkniv men har ett kortare blad och rundad spets. Namnet "santoku" betyder "tre uppgifter" på svenska, vilket syftar på dess förmåga att skära, tärna och hacka. Ran, som betyder "den utmärkta" på japanska, är ett passande namn för denna knivserie. Bladen består av 69 lager damaskerat stål med en kärna av hårt VG10-stål och yttre lager av mjukare, rosttåligt stål. Detta ger knivarna extrem skärpa och lång hållbarhet. Bladen har hamrats och polerats för att skapa en vacker ådring. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.
Handtagen är tillverkade av svart micarta, framställt genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material, perfekt för köksmiljö. Handtagen är fästa med två kraftiga stålnitar och har en rostfri knapp i änden för att säkerställa perfekt balans.
Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.
Santoku är en japansk knivmodell som liknar en klassisk kockkniv men har ett kortare blad och rundad spets. Namnet "santoku" betyder "tre uppgifter" på svenska, vilket syftar på dess förmåga att skära, tärna och hacka. Ran, som betyder "den utmärkta" på japanska, är ett passande namn för denna knivserie. Bladen består av 69 lager damaskerat stål med en kärna av hårt VG10-stål och yttre lager av mjukare, rosttåligt stål. Detta ger knivarna extrem skärpa och lång hållbarhet. Bladen har hamrats och polerats för att skapa en vacker ådring. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.
Handtagen är tillverkade av svart micarta, framställt genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material, perfekt för köksmiljö. Handtagen är fästa med två kraftiga stålnitar och har en rostfri knapp i änden för att säkerställa perfekt balans.