Nå oss via telefon, e-post eller chatt för att få svar på dina frågor gällande en produkt eller för att få inredningshjälp.
Öppnar igen måndag kl. 09
467 produkter
Tillfälligt slut
Alessi
Pots & Pans Kitchen Spoons set
207,00 kr
(rek. pris 259,00 kr)
I webblager
Dualit
Våffeljärn
3 679,00 kr
(rek. pris 4 599,00 kr)
I webblager
Klong
Blad Big Jar Steel
719,00 kr
(rek. pris 899,00 kr)
I webblager
+ Fler val
Marimekko
Pieni Unikko Pot Holder
120,00 kr
150,00 kr
I webblager
CRISTEL
POC Large Angled Spatula
208,00 kr
260,00 kr
I webblager
Marimekko
Pieni Unikko Ovenmitt White, Black
184,00 kr
230,00 kr
I webblager
Escali
Escali Infraröd & Digital Stektermometer
468,00 kr
585,00 kr
I webblager
Marcato
Atlasmotor
1 749,30 kr
1 999,00 kr
I webblager
Bastian
Stektermometer
143,00 kr
(rek. pris 179,00 kr)
Tillfälligt slut
Ichendorf Milano
Cilindro Colore Oil Bottle Amber - 25 cl
420,00 kr
525,00 kr
Köksredskap är oumbärliga för alla som lagar mat, oavsett om man är en professionell kock eller en amatör hemmakock. Det finns ett brett utbud av köksredskap som är speciellt utformade för att underlätta matlagning och göra livet i köket enklare. Bland de mest grundläggande köksredskapen finns köksknivar, skärbrädor, rivjärn, durkslag och bunkar. Men det finns också mer specialiserade köksredskap, så som mandoliner och citruspressar, som är specifikt utformade för att underlätta tillagningen av vissa rätter. Kvaliteten på köksredskapen kan också göra stor skillnad i matlagningen. Högkvalitativa köksredskap i rostfritt stål eller keramik kan vara mer hållbara och tåla höga temperaturer bättre. Dessutom kan de vara lättare att rengöra och bevara i gott skick under en längre tid.
Mandoliner och rivjärn är två populära köksredskap för många kockar och hemmakockar. Med en mandolin kan man enkelt och snabbt skiva grönsaker och frukter i jämntjocka skivor eller strimlor, medan rivjärnet används för att riva ost, grönsaker och andra livsmedel till önskad konsistens. En mandolin har vanligtvis justerbara skärblad som gör att man kan välja tjocklek på skivorna eller strimlorna beroende på behov. Det är viktigt att vara försiktig när man använder en mandolin eftersom skären är mycket vassa och kan orsaka skador om man inte hanterar den på rätt sätt. Rivjärn finns i olika storlekar och former, och det är viktigt att välja rätt rivjärn för det specifika ändamålet. Ett fint rivjärn används för att riva ost och kryddor medan ett grövre rivjärn är mer lämpat för grönsaker och rotfrukter. Mandoliner och rivjärn är perfekta verktyg för att spara tid och ansträngning i köket. De gör att man enkelt kan förbereda grönsaker, frukter och ost till olika rätter och desserter. Oavsett om man är en professionell kock eller en amatör hemmakock, så är mandoliner och rivjärn ovärderliga köksredskap för att skapa läckra och vackra rätter.
Matlådor och förvaringsburkar är utmärkta köksredskap för att lagra, förbereda och transportera mat. De kommer i olika storlekar, former och material och används för att hålla maten fräsch längre och organisera köket. Förvaringsburkar finns i olika material såsom plast, glas och metall. Plastförvaringsburkar är vanligtvis lätta och tåliga och kan användas för att förvara både torrvaror och livsmedel i kylskåpet eller frysen. Glasförvaringsburkar är idealiska för att förvara mat som ska värmas upp i mikrovågsugnen eftersom de tål höga temperaturer. Metallförvaringsburkar används oftast för att förvara torrvaror såsom kaffe, te eller socker. Matlådor är perfekta för att ta med mat till jobbet eller skolan och för att förvara matrester. Även de finns i olika storlekar och material såsom plast, glas och metall. Matlådor i plast är enkla och tåliga och kan användas för att förvara både varma och kalla livsmedel. Glasmatlådor är mer tunga och sköra men kan användas för att värma upp mat i mikrovågsugnen eller ugnen. Metallmatlådor används vanligtvis för att förvara varm mat som behöver hållas varm under en längre tid.
Skärbrädor är essentiella verktyg i köket och finns i olika material och storlekar för olika ändamål. Det är viktigt att välja rätt skärbräda för att undvika skador på både köksredskapen och maten. Träskärbrädor är vanligt förekommande och har funnits i köken i århundraden. De är slitstarka och tåliga och absorberar inte så lätt lukt eller färg från maten. Träskärbrädor är bra för att skära grönsaker och frukt, men bör inte användas för att skära rått kött eftersom det kan leda till bakterietillväxt i träet. Det är också viktigt att hålla träskärbrädan ren genom att tvätta den noggrant med varmt vatten och diskmedel. Plastskärbrädor är också vanligt förekommande och är enklare att rengöra än träskärbrädor. De är lätta och tåliga och kan användas för att skära allt från grönsaker och frukt till rått kött. Plastskärbrädor är också mindre benägna att absorbera lukt eller färg från maten. Det är viktigt att välja en slitstark och icke-porös plastskärbräda av hög kvalitet för att undvika skador på både köksredskapen och maten. Stenskärbrädor är också ett alternativ och är vanligtvis tillverkade av marmor eller granit. De är tåliga och hållbara och absorberar inte lukt eller färg från maten. Stenskärbrädor är också bra för att kyla mat och dryck eftersom de håller kylan längre än trä- eller plastskärbrädor. Det är dock viktigt att vara försiktig när man använder skärbrädor i sten eftersom de kan skada knivarna och orsaka slitage.
Mortlar och durkslag är två köksredskap som används för att mala och sila ingredienser i matlagning
och bakning. De finns i olika material och storlekar för olika ändamål.
Mortlar är oftast tillverkade av sten, trä eller keramik och används för att mala och krossa kryddor,
nötter och andra hårda ingredienser. De är också bra för att göra pesto, guacamole och andra röror.
Mortlar finns i olika storlekar och det är viktigt att välja rätt storlek för ändamålet. En mindre mortel
passar bättre för att krossa kryddor medan en större mortel fungerar bättre för att göra större
mängder röror.
Durkslag är tillverkade av rostfritt stål, plast eller silikon och används för att sila bort vätska från
maten, som pasta eller grönsaker. De finns i olika storlekar och former, och det är viktigt att välja
rätt durkslag beroende på vad man ska använda det till. Ett mindre durkslag fungerar bra för att sila
bort vätska från en enstaka portion medan ett större durkslag lämpar sig för att sila bort vätska från
större mängder mat.
Bunkar och skålar är två vanliga typer av köksredskap som används för att lagra eller servera mat. Bunkar är oftast större än skålar och används oftast för att blanda ingredienser eller lagra mat i stora mängder, medan skålar är mindre och vanligen används för att servera mat eller förbereda mindre mängder av en viss ingrediens. Bunkar kan vara tillverkade av olika material, inklusive metall, glas eller plast, och finns i olika storlekar beroende på syftet. En vanlig användning för bunkar är att göra deg eller sallad, där stora mängder ingredienser behöver blandas ordentligt. Bunkar kan också användas för att lagra mat i kylskåp eller frys. Skålar är oftast mindre och används oftast för att servera mat, som exempelvis soppa eller frukt. De är vanligtvis tillverkade av keramik eller glas och finns också i olika storlekar och former. Mindre skålar kan också användas för att förbereda mindre mängder av en viss ingrediens, som exempelvis att vispa ägg.
På Länna Möbler har vi ett handplockat sortiment av köksredskap för bakning och matlagning. I sortimentet finns skärbrädor, citruspress, mortlar, salt- och pepparkvarnar och skålar från ledande varumärken såsom Georg Jensen, HAY, Opinel, Sabre, Alessi och Tom Dixon.