27 produkter
Besticksknivar är en viktig del av ett fullständigt bestickset. Knivarna är utformade för att göra det lättare att äta och skära i olika typer av mat. Det finns många olika typer av knivar som är anpassade för olika ändamål, till exempel matknivar, köttknivar, fiskknivar, förrättsknivar och efterrättsknivar.
Besticksknivar är en viktig del av ett bestickset och är utformade för att göra det enklare och mer njutbart att äta olika typer av mat. Det finns många olika typer av knivar som är anpassade för olika ändamål, och det är viktigt att välja rätt kniv för att få ut det mesta av matupplevelsen.
Matknivar för alla tillfällen
Matknivar är en viktig del av varje kök. De används för att skära och skära upp kött, grönsaker, frukt och andra livsmedel. Det finns olika typer av matknivar som är speciellt framtagna för att passa olika typer av livsmedel och användningsområden.
En vanlig matkniv har en rundad spets och ett lätt sågtandat blad. Den här typen av kniv passar bra till de flesta rätter och är ofta en del av ett traditionellt bestickset tillsammans med en matgaffel och skedar. För att kunna skära maten på ett smidigt sätt kan det vara bra att komplettera med ytterligare knivar.
Köttknivar
Köttknivar är ett viktigt verktyg i köket när man ska skära upp kött. En bra köttkniv är vass och har ett stadigt grepp för att man ska kunna få till jämna och fina skivor. Det finns olika typer av köttknivar beroende på vilket kött man ska skära upp, till exempel en filékniv eller en benkniv. Det är också viktigt att tänka på att inte använda samma kniv till olika typer av kött för att undvika korskontaminering. Rengöring och skärpning av köttkniven är också viktigt för att behålla dess funktion och hållbarhet.
Fiskknivar
Fiskknivar är ett viktigt köksredskap för att skära upp fisk på ett korrekt sätt. En bra fiskkniv har en tunn och vass klinga för att man ska kunna skära genom fisken utan att förstöra köttet. Fiskknivar finns i olika storlekar och former beroende på vilken typ av fisk man ska tillaga.
Förrättsknivar och efterrättsknivar
Förrättsknivar och efterrättsknivar är två typer av bestick som används för att äta förrätter och efterrätter. Förrättskniven är mindre än huvudrättskniven och används för att skära upp mindre matportioner, som till exempel sallad eller förrättssoppa. Efterrättskniven är ännu mindre än förrättskniven och används för att skära upp mjuka och söta efterrätter som tårtor och bakverk. Både förrättsknivar och efterrättsknivar har vanligtvis en vass klinga och en smal form för att underlätta skärningen av maten.
Smörknivar
Smörknivar är små knivar som används för att smöra bröd eller tilltugg. En smörkniv har en kort, rundad klinga och ett handtag som är lätt att greppa. Smörknivar finns i olika material, som rostfritt stål eller plast, och i olika färger och mönster för att passa olika typer av dukningar. En smörkniv ska vara skarp för att smöret ska vara enkelt att breda ut, och den bör rengöras efter varje användning för att undvika bakterietillväxt.
I webblager
HAY
Sunday Cutlery Knife 5-pack
I webblager
Georg Jensen
Copenhagen Steak Knife
869,00 kr
(rek. pris 1 159,00 kr)
I webblager
Rangthong
Rangthong Stekkniv
I webblager
Rangthong
Rangthong Liten Matkniv
I webblager
+ Fler val
Sabre Paris
Bistrot Dinner Knife Solid
Från 122,00 kr
(rek. pris 143,00 kr)
I webblager
Rangthong
Rangthong Fruktkniv
I webblager
Rangthong
Rangthong Dessertkniv
I webblager
Rangthong
Rangthong Fiskkniv
I webblager
Rangthong
Rangthong Smörkniv
I webblager
Sabre Paris
Dinner Knife Bistrot Dune