Varumärket KAI producerar köksknivar och tillbehör av högsta kvalitet för både vardagsbruk och professionella kockar. Knivarna tillverkas av naturliga material och formas med traditionell samurajsmideskonst.
Varumärket KAI tillverkar köksknivar och tillbehör av högsta kvalitet för både vardagsbruk och professionella kockar. Knivarna är gjorda av naturliga material och formas med traditionell samurajsmideskonst. KAIs köksknivar är ett exempel på japanskt hantverk med högsta precision. Varje kniv utvecklas med noggrant övervägda steg från design till färdigställande.
I över 115 år har KAI tillverkat knivar enligt traditionerna från de legendariska samurajerna i gamla Japan. Kombinationen av att bevara gamla traditioner och att införa innovativa tekniker ligger till grund för nya produkter som hedrar japansk smideskonst och uppfyller moderna krav.
Skötselråd
Använd skärbrädor av trä eller plast, då glas, sten och granit kan skada knivbladen. Knivarna är inte avsedda för att skära ben eller frysta livsmedel. Skölj knivarna i varmt vatten före första användning och tvätta dem omedelbart efter varje användning med ett milt rengöringsmedel, torka av med en mjuk trasa. Sur mat bör sköljas av direkt. Undvik diskmaskin och tvätta knivarna för hand. Oljebehåll trähandtag regelbundet och låt dem inte ligga i vatten för länge. Professionell slipning rekommenderas för att bibehålla skärpan.